Oculus Rift zet je hersenen op z’n kop

Bizar. Echt intens bizar. Vrijdag was ik even bij de World Hackathon Day, waar behalve een Google Glass ook een Oculus Rift (wiki) was. Ik mocht ‘m even proberen en ik kan je zeggen: de toekomst wordt fucking vet.


De Oculus Rift was al op tv in #DWDD. Check hoe Matthijs van Nieuwkerk reageert. Dat is een fantastisch (!) filmpje waarop de mannen die mij m’n eerste Virtual Reality ervaring bezorgden reageerden met: “Wie gaat er nou staand in een achtbaan?” Anyhow, ook mijn ervaring is gefilmd. Ik beweeg alle kanten op, die bril fuckt echt met je hersenen!

Vanaf het moment dat je de bril op zet (het beeld is even wennen, sort of korrelig) kom je in een andere wereld. Mijn ervaring was de Helix, een nieuwe achtbaan in Zweden. Als je de bril op je hoofd zet, begin je in een kamer, waar rechts van je een paal staat. Daar moet je even naar kijken, dan laadt de Oculus Rift de achtbaan en dan zit je in het karretje. Om je heen kijken (links van je zit een chick) kan gewoon en moet je ook zeker doen. Levensechte ervaring. Ik kan niet wachten op de toepassingen die er voor deze bril allemaal gaan komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>